środa, 8 lutego 2017

Cukier - pod osłoną roskosznej słodyczy cz.2



31. Cukier może powodować hemoroidy.

32. Cukier może spowodować żylaki.
33. Cukier może podnieść poziom glukozy i odpowiedzi na insulinę w antykoncepcyjnych użytkowników.
34. Cukier może prowadzić do chorób przyzębia.
35. Cukier może przyczynić się do osteoporozy.
36. Cukier przyczynia się do kwasowości śliny.
37. Cukier może powodować zmniejszenie wrażliwości na insulinę.
38. Cukier może obniżać ilość witaminy E (alfa-tokoferol) we krwi.
 39. Cukier może zmniejszyć hormon wzrostu.
40. Cukier może zwiększyć poziom cholesterolu.
41. Cukier może zwiększyć ciśnienie tętnicze krwi.
42. Wysokie spożycie cukru zwiększa zaawansowanych produktów glikacji (AGE) (cukier wiąże nieenzymatycznie do białka)
43. Cukier może zaburzać wchłanianie białka.
44. Cukier powoduje alergie pokarmowe.
45. Cukier może przyczyniać się do rozwoju cukrzycy.
46. Cukier może spowodować zatrucie w czasie ciąży.
47. Cukier może przyczyniać się do egzemy u dzieci.
48. Cukier może powodować choroby układu krążenia.
49. Cukier może osłabić strukturę DNA

50. Cukier może zmienić strukturę białka.
51. Cukier może nasz wiek skóry zmieniając strukturę kolagenu.
52. Cukier może powodować zaćmę.
53. Cukier może spowodować obrzęk płuc.
54. Cukier może powodować miażdżycę.
55. Cukier może promować podniesienie lipoprotein o małej gęstości (LDL).
56. Wysokie spożycie cukru może osłabić fizjologicznej homeostazy wielu układów w organizmie.
57. Cukier obniża zdolność enzymów do funkcjonowania.
58. Spożycie cukru jest wyższa u osób z chorobą Parkinsona.
59. Cukier może zwiększyć rozmiar wątroby poprzez komórki wątroby podzielić.
60. Cukier może zwiększyć ilość tłuszczu wątroby.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz